Oplysninger om Johan Eriksen HVIDTFELDT

Han var i sine yngre år sømand, men efter sit ægteskab blev han fisker. Om sommeren var han færgemand, idet han færgede folk fra Vejle til udflugtsstedet Skyttehuset.
Han ejede huset matr. 149, Fiskergade 32
 
Ifl. Johan H. skyldtes døden i 1915 senilitet.
 
I bogen "Billeder fra det gamle Vejle" kan det læses, at sønnen, Johan Eriksen Hv. til bogens forfatter (Axel Rude) har fortalt om sin far: iFar kom hjem efter mørkets frembrud med sin fangst af fisk. Hans tøj var helt stift af frost, og han kunne knap bevæge sig. På sin kone, Mettes forskrækkede udråb, svarede Johan Hv. kort, at han var faldet i åen.
Det viste sig, at den hårdføre mand var gledet på åbredden, men trods nogle øjeblikkes ophold i det vinterkolde vand havde han ikke afbrudt fiskeriet fiskeriet - der var tale om det daglige brød - Han fortsatte simpelthen sin vandring langs åen trods kulde og blæst.
Johan Hv. havde blot taget nogle slurke af sin "lærke" med brændevin for endelig at vende hjem, da han syntes fangsten var sådan, at nu var daglønnen hjemme.
Johan blev ikke syg af sin timelange vandring i våde klæder ved åen en iskold vinterdag.
I det hele taget blev Fiskergades beboere sjældent syge. Dampende kamillete til børnene, en varm kaffepunch, - i Fiskergade var langt de fleste mådeholdne - til de voksne, og man var frisk igen.
Folk skulle selv betale læge og medicin, så man løb ikke til læge i tide og utide./i

Siderne er lavet den 11-apr-2019 med GEDHTanc Version 2.46.27  © 2018